22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRomi reţinuţi pentru favorizarea unui infractor

Romi reţinuţi pentru favorizarea unui infractor

Scandalul izbucnit săptămâna trecută într-un bar din centrul municipiului Târgu Jiu le dă bătăi de cap poliţiştilor gorjeni. Vineri, oamenii legii au reţinut doi bărbaţi de etnie romă, care au intermediat mituirea victimei cu suma de 4.000 de euro pentru schimbarea declaraţiei. Banii
le-au fost daţi romilor de câţiva cunoscuţi de-ai lui Bogdan Mihnea.

Joi după-amiază, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, s-a prezentat Bogdan Mihnea, principalul suspect în cazul înjunghierii lui Geanin Isvoranu. Acesta este recidivist şi a fost implicat în mai multe scandaluri. Bărbatul de 29 de ani le-a spus oamenilor legii că nu este vinovat, dar că a venit la poliţie fiindcă a auzit că este căutat. A recunoscut că a fost în bar şi a participat la scandal, dar a declarat că Isvoranu s-a autoaccidentat. Vineri dimineaţă, Mihnea a fost prezentat Parchetului Gorj cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor. La câteva ore de la aducerea la Parchet a lui Bogdan Mihnea, cazul a luat o altă întorsătură. Au existat zvonuri că s-au făcut presiuni asupra procurorului de caz din partea cunoscuţilor presupusului agresor. Majoritatea martorilor audiaţi au spus că l-au văzut pe Bogdan Mihnea când l-a înjunghiat cu o sticlă spartă pe Isvoranu.

 

Alte declaraţii pe patul de spital

 

Când victima, aflată pe patul spitalului, a fost din nou audiată de procurorul de caz, mare le-a fost mirarea oamenilor legii să afle altă poveste. „Geanin Isvoranu, victima înjunghiată în zona abdominală în timpul scandalului de miercuri noapte, şi-a schimbat declaraţia. Iniţial afirmase că a fost tăiat cu o sticlă de Mihnea, iar vineri după-amiază a spus că s-a autoaccidentat în cioburile de pe jos. Având în vedere faptul că existau indicii temeinice că partea vătămată a fost influenţată în schimbarea declaraţiilor, poliţiştii, împreună cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au extins cercetările. S-a stabilit faptul că Ion Marin, de 51 de ani, din Târgu Jiu, şi Gheorghe Ghinea, de 57 de ani, din Târgu Cărbuneşti, au încercat să-l ajute pe inculpatul Bogdan Mihnea să se sustragă de la urmărirea penală prin influenţarea părţii vătămate în a da o declaraţie necorespunzătoare cu adevărul. În schimbul declaraţiei, părţii vătămate i-a fost dată suma de 4.000 de euro, conform înţelegerii. Pe parcursul cercetărilor, organele de anchetă au recuperat suma de 3.200 de euro şi 850 de lei. Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, urmând să fie cercetaţi în stare de libertate pentru favorizarea unui infractor“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii stări de fapt şi a tuturor participanţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS